Google Adwords campagne?


Zoekmachine adverteren

Indien u meer en gerichte bezoekers wilt en naamsbekendheid wilt verwerven is het interessant om een Google Adwords campagne op te zetten. Het opzetten van een effectieve Adwords campagne vergt expertise over zoekgedrag, advertenties, landingspagina's en conversie.


Toepassing Adwords

JBOMedia maakt uw advertenties en adverteert voor u gericht op zoekwoorden. Dit zijn woorden of zinsdelen die relevant zijn voor uw bedrijf of producten. Uw advertenties worden op Google weergegeven. Als via Google wordt gezocht met één van uw zoekwoorden, wordt uw advertentie mogelijk naast of boven de zoekresultaten weergegeven.


"U bereikt een doelgroep die gericht geïnteresseerd is."


Hoog ROI - Return On Investment

Doordat deze bezoekers zeer relevant zijn en de ontwikkelde landingspagina's goed aansluiten op de ingevoerde zoektermen zall er direct omzet, leads of offerteaanvragen uit uw campagne voortvloeien. Daarom is er sprake van een hoog ROI.


Google Adwords strategie

Call 4 action!
Een pakkende en goed converterende advertentie is belangrijk. Het blijkt dat advertenties met een duidelijke "Call to Action" beter converteren doordat een klant onbewust wordt aangespoord tot actie. Ook zijn recommendations of prijsvoordelen stimulerend.

Daarnaast is het essentieel dat de zoekopdracht aansluit op de advertentie en vervolgens de advertentie op de landingspagina. De landingspagina zou ook weer een Call to Action moeten communiceren om de bezoeker te converteren. Dit zou een opvallende bestelknop kunnen zijn.

 


Wij hebben een strategie om tot de best presterende advertentieteksten te komen. Ook gebruiken we marketingmodellen om de verschillende koopfases van klanten toe te passen op de zoekmachine-marketingstrategie.

Longtail in Adwords

Zoekopdrachten die uit meerdere woorden bestaan zijn over het algemeen specifieker. Als uw producten relevant zijn aan deze specifieke zoekopdracht zal de conversie hoger zijn.

Over het algemeen hebben de algemene zoekopdrachten (1 woord) een groter zoekvolume en een hoge concurrentie. De longtail zoekopdrachten (2 en meer woorden) hebben vaak een kleiner zoekvolume en lagere concurrentie. Deze zoekopdrachten converteren beter doordat deze specifieker zijn.


Landingspagina

Een landingspagina is een pagina van een website die als introductie dient voor een gedeelte van de website of webshop. Gebruikers komen weliswaar midden in de site of shop terecht, maar komen wel op een introductiepagina terecht.


"Door de landingspagina goed af te stemmen op zoekgedrag en Adwordsadvertentie,
zullen bezoekers beter converteren."


Usability richtlijnen landingspagina

We hanteren de usability richtlijnen die zijn opgesteld voor het opzetten van een goede landingspagina.


Onze diensten

Uw Adwordscampagne beheren
Wij kunnen de volgende diensten verlenen:

  • Zoekwoorden onderzoek
  • Aanmaken advertenties
  • Advertentiebudget en Adwordsaccount beheren
  • Strategie uiteenzetten
  • Bepalen van campagnestructuur
  • Bepalen van Cost Per Click biedingen
  • Leveren van *conversie statistieken
  • Integratie *conversiepagina
  • landingspagina's afstemmen

*Conversie:
Websitebezoekers over laten gaan tot een gewenste actie. Wij houden ons met name bezig met type websites en webshops volgens het verkoopmodel. De conversiedoelen gaan dus vaak over online aankopen en het genereren van leads of offerte-aanvragen. Een nieuwsbriefaanvraag, pdf-download of contactverzoek zouden secundaire conversiedoelen kunnen zijn.

*Conversiepagina Adwords:
Een conversiepagina zou bijvoorbeeld de "bedankt voor uw bestelling / offerte" pagina kunnen zijn. Door het toevoegen van een javascriptcode aan deze pagina kunnen we de conversie meten. Vervolgens is het mogelijk het aantal conversies / aankopen te herleiden en in beeld te brengen via welke verkeersbronnen en zoekwoorden deze afkomstig zijn. We koppelen Google Adwords aan Analytics zodat we Adwords bezoekers op een dieper niveau kunnen meten.


Interesse in een professionele
website of webwinkel?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Vraag offerte aan
Of bel: 072 - 56 44 238