Betrouwbaarheid van de servers

Uw hostingomgeving is ingericht met A-klasse componenten. Dat houdt in dat wanneer hardware faalt, systemen die daarop draaien zonder menselijke interventie direct (binnen enkele minuten) op andere beschikbare hardware wordt gestart (VMware – Vsphere). Alle data wordt opgeslagen op een multi-terabyte dynamische opslagfaciliteit in de vorm van een geclusterd iSCSI SAN. Downtime op basis van hardwarematig falen is dus uitgesloten.


Dagelijkse backup

JBOMedia faciliteert de backups met behulp van een CDP (Continuous Data Protection) oplossing. Dit is een speciale datacenteroplossing, welke de volledige schijven van de servers dagelijks backupt naar een ander datacenter dan waar de live-omgeving actief is. Hiermee is de geografische scheiding van data gewaarborgd. De dagelijkse backup wordt bewaard gedurende 14 dagen. Tevens wordt er een weekbackup gemaakt, welke bewaard wordt gedurende 4 weken. Bij een calamiteit is het dus mogelijk om data tot 28 dagen uit het verleden terug te halen.


Door een dagelijkste back-up wordt continuiteit gegarandeerd!


Webshop hosting dagelijkse backup


Intrusion Prevention System (IPS)

Eenvoudig gesteld is een IPS een oplossing die in het netwerk wordt geplaatst en aanvallen blokkeert voordat zij hun doel bereiken zoals hacks, exploits, Denial of Serviceaanvallen en Spyware.

Traditionele oplossingen zoals Firewalls, Antivirus software en Intrusion Detectie Systemen bieden onvoldoende bescherming en zijn bovendien reactief. De IPS maakt het mogelijk netwerken en computersystemen automatisch te beschermen tegen alle vormen van aanvallen en vanaf elke potentiële plaats, zowel van binnenuit als van buitenaf. Traditionele oplossingen zorgen daarnaast voor vertraging welke de IPS nauwelijks kent. Daarnaast kunnen we zelf bepalen of een VLAN door de IPS verloopt of niet.


Intrusion Prevention draait om het voorkomen van aanvallen,
welke via een ‘signature’ of hun gedrag herkend worden.


Intrusion Prevention draait om het voorkomen van aanvallen, welke via een ‘signature’ of hun gedrag herkend worden. Maar hoe voorkom je een nieuwe aanval waar nog geen update voor is? TippingPoint doet dit op verschillende manieren. Zo betaalt men onderzoekers als ze informatie over nieuwe lekken aanleveren. Deze informatie wordt dan gebruikt voor het reverse engineeren van het lek zodat er een patch tegen alle mogelijke exploits ontwikkeld wordt. Dit betreft het “Zero Day Initiative”, een initiatief welke door TippingPoint is geïnitieerd.

De update wordt echter niet op de kwetsbare software, maar in het IPS geladen. Die kan dan een aanval die via het lek probeert binnen te komen vroegtijdig herkennen en toppen. Ook als derden, bijvoorbeeld Microsoft, lekken in hun software bekend maken, worden de updates gereverse engineered, zodat er binnen 24 uur een virtuele patch eschikbaar is. Dit heeft als voordeel dat de systemen van een bedrijf beschermd zijn, ook al is de systeembeheerder er nog niet aan toegekomen om alle patches uit te rollen, of eerst de patches wil testen voordat men die installeert.

Zo worden de servers beschermd worden tegen misbruik van vulnerabilities zonder dat de laatste security patches zijn aangebracht op de betreffende servers. Hierdoor kunnen de security patches op vaste dagen worden getest en uitgerold. Dit in plaats van ad-hoc in een panieksituatie bij kritische lekken. Bijkomend voordeel is dat de IPS elfherstellend is in geval van een storing. Hierdoor is deze bijna 100% inzetbaar.


Interesse in een professionele webshop?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Vraag offerte aan
Of bel: 072 - 56 44 238

Professionele webwinkel