Om het gehele traject van een webshopproject duidelijk weer te geven, hebben wij deze onderverdeeld in de concept fase, design fase, front-end fase en de back-end fase.


Concept fase

In deze fase worden uw specifieke wensen geïnventariseerd. In samenspraak met u worden uw wensen vertaald naar design en functionaliteit. Na overeenstemming worden deze d.m.v. een briefing bij de designer aangeleverd. Deze briefing bestaat uit een Interaction design, een concurrentieanalyse, zoekwoordenonderzoek en een beschrijving van gewenste designelementen, de huisstijl en functionaliteiten.


"Er wordt een goede overeenstemming bereikt tussen uw specifieke wensen
en het usability-advies van JBOMedia."


Design fase

Op basis van een uitgebreide briefing wordt er een stijlvoorstel van de homepage gemaakt. De homepage is de belangrijkste pagina van een webshop omdat daar nieuwe en terugkerende bezoekers op landen. Met beide types bezoeker zou rekening gehouden moeten worden. Het is daarom belangrijk dat er een duidelijk navigatiemenu aanwezig is en dat alle conversiedoelen visueel aanwezig zijn.

Op het stijlvoorstel van de homepage gelden 2 correctierondes. Met deze werkwijze wordt er altijd een goede overeenstemming bereikt tussen uw specifieke wensen en het usability-advies van JBOMedia. Op basis van het goedgekeurde stijlvoorstel worden alle overige templates ontworpen.

Meest gangbare templates

 • Homepage
 • Lijstweergave template
 • Productniveau template
 • Betaalproces template's
 • Bestellings- en contact templates
 • Specifieke landingspagina's
 • Informatie tekstpagina template
 • Extra pagina's naar wens

Meer over Usability design


Front-end fase

Als alle pagina's zijn ontworpen en goedgekeurd wordt de front-end fase in werking gezet. De front-end techniek gaat over de voorkant / het gebruikers-interface van de webshop. Nu worden de designs tot een werkend geheel geprogrammeerd. De front-end wordt ontwikkeld op een testdomein en wordt ter goedkeuring aan u gepresenteerd.


"De front-end techniek van JBOMedia voldoet aan de kwaliteitsnormen van W3C."


Volgens W3C normen
De kwaliteit van de gebruikte techniek van JBOMedia voldoet aan de normen van W3C. Het is belangrijk om uw website aan deze webstandaard te laten voldoen. Hierdoor kunt u er van uit gaan dat uw website door iedereen, op 95% van alle browsers (zoals Firefox, Google Chrome, Netscape, Internet Explorer en Safari) bekeken kan worden. Ook met het eventueel uitbreiden van uw shop is het belangrijk dat de techniek aan de richtlijnen van W3C voldoet.

XHTML
eXtensible HyperText Markup Language, is een strikte HTML. De controle is strenger en de scripts zien er overzichtelijk uit.

Wat heeft dit voor voordelen?

 • XHTML rendeert sneller, dus de pagina’s worden sneller geladen
 • Met XHTML is beter te combineren met CSS
 • Voldoet aan de W3C eis
 • Goed en snel te indexeren door zoekmachines

CSS | Cascading Style Sheets
Een stylesheet maakt het mogelijk de inhoud en vormgeving van een document van elkaar te scheiden en op die manier een consistente vormgeving over meerdere pagina's te bereiken. Een groot voordeel van stylesheets is dat de code extern gegenereerd is, waardoor zoekmachines websitepagina’s gemakkelijker indexeert.

Meer over programmeer techniek


Back-end fase

Na de goedkeuring van de front-end volgt de laatste fase, de back-end. In deze fase wordt de front-end gekoppeld aan het Content Management System (CMS). Alle functionaliteiten en de content worden nu werkend en beheerbaar gemaakt. Hierdoor is het voor u mogelijk om de gehele webshop zelf te onderhouden middels het zeer gebruikersvriendelijke CMS.

Meer over content management


Interesse in een professionele webwinkel?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Vraag offerte aan
Of bel: 072 - 56 44 238